Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@12:55:17 GMT

گلشهر؛ شهر بدون پیاده‌رو

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۳۷۷۷

گلشهر؛ شهر بدون پیاده‌رو

وضعیت زیرساخت‌های شهری تعیین کننده زندگی مطلوب شهروندان است. یکی از بنیادی‌ترین زیرساخت‌ها در هر شهر پیاده‌روها است، مسیرهایی که به شهروندان اجازه میدهد با خیال راحت به دور از ترس تردد وسایل نقلیه در سطح شهر تردد کنند، آنچه گلشهر از آن محروم است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پیاده‌روها یکی از زیربناهای اساسی و بخش جدایی‌ناپذیر شهرها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام نقاط یک شهر به خصوص در نقاط پرجمعیت حق شهروندی برای مصونیت عبور و مرور و ترافیک اعمال می‌شود.

گلشهر سال ۱۳۸۲ از تجمیع چهار روستا به شهر تبدیل شده است؛ وضعیت این شهر طی این سال‌ها نه تنها تغییری نکرده بلکه بدتر نیز شده است. در مسیر خیابان اصلی شهر و محور مواصلاتی غرب به مرکز کشور پیاده‌روها وضعیت مناسب ندارد و عابران پیاده مجبور هستند برای تردد از کنار خیابان عبور کنند که موجب بروز حوادث ترافیکی می‌شود؛ شهرداری در سال‌های اخیر با نصب سرعت‌گیرهای غیراستاندارد از بروز حوادث ترافیکی جلوگیری کرده است.

لازم است به منظور تأمین امنیت شهرداری پروژه پیاده‌روسازی در دستور کار قرار بگیرد تا تردد عابران پیاده در مسیر خیابان اصلی با خطر مواجه نشود و آنان به راحتی در سطح شهر رفت‌وآمد داشته باشند.

شهروندان گلشهر به دنبال مطالبات و خواسته‌هایشان هستند

احمد یاوری، یکی از شهروندان گلشهر می‌گوید: شهر گلشهر پیاده روها ندارد، شهروندان مجبورند برای تردد از کنار خیابان عبور کنند، بی‌شک با اجرای کامل قانون و رعایت اصول پیاده‌روسازی می‌توان همسو با شهرداری برای ساختن شهری آباد و توسعه یافته قدم برداشت.

وی می‌افزاید: شهرداری امکانات و ماشین‌آلات لازم را برای تسطیح و پیاده‌روسازی دارد و نباید برای این معضل شهری کوتاهی کند، شهروندان گلشهر به دنبال مطالبات و خواسته‌هایشان هستند تا در سایه آن آرامش و رفاه در شهر حاکم باشد.

ساختار پیاده‌روها مناسب نیست

محمود فیاضی، از کاسبان شهر گلشهر می‌گوید: متأسفانه ساختار پیاده روها مناسب نیست، اگر دقت کنید مسیر پیاده روها در شهر گلشهر نه پیوستگی دارد و نه موازی هم است.

وی ادامه می‌دهد: بی‌تفاوتی به این موضوعات شهری باعث می‌شود، برخی از شهروندان از این فرصت برای کاشت درخت در پیاده روها استفاده کنند که باید منطبق با قانون شهرداری برخورد شود.

سطح پیاده‌روها فضای مناسب ندارد

یکی دیگر از شهروندان گلشهر می‌گوید: زنان باردار، افراد معلول، کودکان و سالمندان برای عبور و مرور در سطح پیاده روهای شهر نیازمند سطحی هموار و فضای فیزیکی مناسب هستند، اما سطح همواره فضای مناسب نیست، و حتی برخی مسیر پیاده‌روها توسط کسبه کاملاً مسدود شده است.

وی می‌افزاید: روزانه برای خرید نان و مایحتاج خانواده مجبور هستم دوباره این مسیر را طی کنم و به خاطر مسدود بودن مسیرش اجبارا خیابان اصلی را برای عبور انتخاب می‌کنم که خود خطرات جدی را در پی دارد.

عرض پیاده رو هیچ سنخیتی با عرض سواره رو ندارد

حسن سجادزاده، دانشیار گروه شهرسازی و مدیر گروه شهرسازی دانشگاه بوعلی همدان اظهار می‌کند: ایمنی در فضاهای شهری به ویژه پیاده‌روها یک مسئله چالش‌برانگیز است، در سیستم شهرسازی مشکلات زیادی در این خصوص داریم، چراکه مؤلفه‌های ناامنی در این گونه فضاها متعدد است.

وی می‌افزاید: مهمترین علت ناامنی پیاده‌روها تداخل سواره و پیاده است، هم در زمینه قوانین و مقررات و هم در زمینه طراحی شهری ضعف داریم.

این دکترای طراحی شهری خاطرنشان می‌کند: به دلیل انبوه و غلبه خودروها در فضاهای شهری جزو معدود کشورهایی هستیم که به دلیل نبود سیستم حمل‌ونقل عمومی کارآمد و هوشمند، برای انجام امور روزمره نیاز به استفاده از اتومبیل داریم. کوچه‌ها و خیابان‌ها کفاف این تعداد خودرو را نمی‌دهد.

سجادزاده تاکید می‌کند: شاهد هستیم در فضاهای شهری و پیاده‌روها، فضاهای مخصوص عبور عابران پیاده مورد تعدی موتورسیکلت و خودرو قرار گرفته و موجب ایجاد ناامنی شده است؛ مؤلفه‌های مختلفی برای طراحی پیاده‌روها باید مدنظر قرار بگیرد و همه این شاخص‌ها باید با هم دیده شود.

دانشیار شهرسازی و مدیر گروه شهرسازی دانشگاه بوعلی سینا همدان با بیان اینکه شهروندان برای انجام امور مجبور به استفاده از پیاده روها هستند، ادامه می‌دهد: مهمترین علت ناامنی پیاده‌روها، خودروها و موتورسیکلت‌سواران هستند که هر روز شاهد افزایش آن‌ها هستیم؛ علاوه بر خودروها، فضاهای شهری نیز استاندارد نیست و برای تمام گروه‌های سنی به ویژه کودکان و سالمندان ناامن است.

سجادزاده تاکید می‌کند: در کشورهای توسعه یافته این موانع رفع و امنیت روانی و اجتماعی برقرار شده است. برای افزایش امنیت روانی و اجتماعی در ساخت پیاده‌روها، باید از مبلمان شهری و رنگ و مصالح مناسب و دوربین‌های مدار بسته استفاده کنیم تا عابر پیاده هنگام شب احساس ناامنی نکند.

وی تصریح می‌کند: در شهرهای بزرگ کشور عرض پیاده‌رو هیچ سنخیتی با عرض سواره‌رو ندارد، همه اینها نشان از آن دارد که به پیاده‌روها اهمیت نمی‌دهیم تا عابران پیاده با خیال آسوده در شهر تردد کنند.

اولویت شهرداری پیوستگی پیاده‌روها است

مصطفی محمودی، شهردار گلشهر با اشاره به اهداف کلان بودجه ۱۴۰۱ شهرداری گلشهر، اظهار کرد: امور عمرانی شهر گلشهر مبتنی بر ساماندهی معابر و پیاده‌روهای شهر است.

وی با بیان اینکه شرط توسعه‌یافتگی شهرها استانداردسازی معابر و پیاده‌روها است، افزود: با معضل نبود پیاده‌رو در گلشهر مواجه هستیم. بعضی نقاط شهر محور پیاده ندارد و عابران زمانی که به پل‌ها می‌رسند مجبور هستند وارد خیابان شوند و سپس با گذر از پل به پیاده‌رو بازگردند.

شهردار گلشهر خاطرنشان کرد: این مشکلات در خور یک شهر نیست و اولویت شهرداری، پیوستگی‌های پیاده‌روهای شهر است.

محمودی تصریح کرد: رویکرد پیاده‌محور سیاست اساسی در شهرهای دنیا است، حتی مدیران و برنامه‌ریزان در بعضی شهرهای بزرگ با وجود پیاده‌روهای وسیع، روی پیوستگی پیاده‌روها تمرکز دارند تا عابران پیاده وارد فضاهای ماشین‌رو نشوند.

وی با بیان اینکه اولویت اصلی شهرداری گلشهر بهسازی پیاده‌روهای خیابان اصلی شهر است، گفت: در بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری گلشهر بیشترین پروژه‌ها در بخش بهسازی معابر شامل آسفالت، کانیو گذاری، جدول‌گذاری و پیاده‌روسازی تعریف شده است.

شهردار گلشهر ادامه می‌دهد: در ۱۰ ماهه گذشته با اعتباری بالغ بر ۹۵۰ میلیون تومان بیش از ۵۶ هزار متر مربع پیاده‌راه سازی اجرا شده است.

شهردار گلشهر افزود: قرار است در سال جاری پروژه پیاده‌روسازی در سطح گلشهر به طول ۱۰ هزار متر اجرا شود که تاکنون یک سوم آن اجرا شده است

کد خبر 589969

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گلشهر شهردار گلشهر شهرهاي ايران پیاده روسازی تصادفات رانندگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهروندان گلشهر پیاده روها پیاده روسازی عابران پیاده شهردار گلشهر خیابان اصلی پیاده روهای فضاهای شهری شهر گلشهر پیاده رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص پروژه چهارباغ گفت: تهران شهری پر جمعیت با آلودگی‌های مختلف است و نیاز به توسعه و افزایش سرانه فضای سبز در پایتخت به وضوح احساس می‌شود و البته در این زمینه اقدامات مختلف و متنوعی صورت گرفته که یکی از آن‌ها پروژه چهارباغ است.

وی با اشاره به اینکه این مجموعه ۴۵ هکتار مساحت دارد افزود: بناست تا با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باغ‌های ایمان، بهشت، آفرینش و دانش در کنار افزایش آمار فضای سبز تهران در حوزه فرهنگی و اجتماعی، احداث شده و خدمات متنوعی را به شهروندان ارائه کنند.

محمدخانی با بیان اینکه این مجموعه از دسترسی خوبی برای شهروندان برخوردار است عنوان کرد: طرح اتصال به اراضی مصلای مرکزی حضرت امام خمینی (ره) در مساحتی حدود ۷ هکتار احداث خواهد شد و این محدوده از ضلع شمال به بزرگراه همت، از ضلع شرق به بزرگراه شهید حقانی، از ضلع جنوب به بزرگراه شهید سردار سلیمانی و از ضلع غرب به مجموعه حکمت صدرا ختم می‌شود.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران در خصوص مبانی نظری چهار باغ خاطرنشان کرد: این پروژه شامل چهارباغ با مبانی نظری خاص خود بوده که هدف آن نمایش و ارائه مفاهیم مذهبی در قالب فضایی تفرجی و تفریحی است.

وی در ادامه اظهار کرد: سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران به‌عنوان کارفرما، سازمان مهندسی شهرداری تهران به‌عنوان مدیر طرح، شرکت مهندسان مشاور ایمن راه به عنوان طراح و مشاور و مجموعه ویژه شهید رجایی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به‌عنوان پیمانکار مسئولیت احداث این پروژه را بر عهده دارند.

محمدخانی ضمن اشاره به دسترسی‌های داخلی مجموعه چهارباغ اذعان کرد: با افتتاح این مجموعه توسعه فضای سبز شهر تهران روند صعودی به خود می‌گیرد به همین دلیل سعی می‌کنیم دسترسی و استفاده از این مجموعه برای همه شهروندان راحت باشد و ماشین آلات مختلف اعم از ماشین‌آلات خدماتی، اورژانسی، تشریفاتی و همچنین خودرو‌های برقی برای جابه‌جایی معلولان و سالمندان، جاده پیرامونی در اطراف پروژه احداث خواهند شد.

سخنگوی شهرداری تهران اضافه کرد: پارکینگ طبقاتی در بخش دیگری از این پروژه جانمایی شده است که در ۴ طبقه و با ظرفیت حدود ۱۶۰۰ خودرو در ضلع جنوب باغ ایمان و شمال بزرگراه شهید سلیمانی احداث می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم هرچه زودتر این فضا را برای استفاده شهروندان در اختیارشان بگذاریم، اما زمان تعیین شده برای آماده‌سازی این پروژه تیرماه سال‌جاری بوده که فاز نخست آن به بهره‌برداری خواهد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • شهر و حیات مدنی
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • تلاش شبانه‌روزی تیم‌های خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی از معابر
  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • محسن دلکرمی سرپرست شهرداری تیران شد
  • توسعه زیرساخت‎‌های شهری و توانمندی‌سازی شهروندان راهکار رویایی با بحران‌ها است
  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • استقبال مشهدی‌ها از واگذاری موتور سیلکت‌های برقی
  • پیاده‌راه‌های همدان از زیباترین پیاده‌راه‌های کشور است